Livreddende førstehjælp skal på skoleskemaet

Med et nyt projekt støttet af AP Møller fonden, vil Dansk Råd for Genoplivning nu sætte hjertemassage, hjertestarter og Stroke* på Skoleskemaet. Det skriver Dansk Råd for Genoplivning i en pressemeddelelse 11. marts 2023.

Hvem skal undervise i hjertemassage?

Undervisningen, som skal foregå på 6.-8. klassetrin, skal varetages af skolernes egne lærere, som via projektet skal oplæres i, at gennemføre undervisningen. Udover oplæring af lærerne, skal projektet også udvikle helt nye materialer, som skal være frit tilgængelige.

Hvornår skal der undervises i hjertemassage i skolen?

Projektet med at sikre livreddende førstehjælp og undervisning i Stroke i folkeskolen, er sat i søen i 2023, og forventes klar til udrulning i skoleåret 2024/25.

Hvad er baggrunden?

På trods af at loven allerede foreskriver at der skal undervises i hjertelungeredning i folkeskolen/grundskolen, er det kun ca. halvdelen af landets skoler, der i dag underviser i hjertelungeredning. Derfor er der behov for at få sat fokus på undervisningen. Sammen med fokus, er det også nødvendigt, at lærerne klædes på til, at forestå undervisningen.

Fakta om hjertestop
Mere end 5000 personer** rammes hvert år af hjertestop, udenfor hospital, i Danmark. Ca. 15 %** overlever. Med hjertelungeredning og stød fra en hjertestarter indenfor 3-5 minutter, kan et sted mellem 50 og 70% overleve.
** Tal fra Dansk Hjertestopregister 2021.

Fakta om Stroke
Stroke er en fællesbetegnelse for blodprop og blødning i hjernen, som afskærer forsyning med frisk, iltet blod til dele af hjernen, som derved tager skade. Mere end 3.300 danskere dør hvert år, som følge af stroke, og stroke er den hyppigste årsag til, at voksne danskere får et handicap

Udgivet i Nyheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *