Hvordan finder jeg adressen?

Når du ringer 1 1 2 for at få hjælp, er det vigtigt at alarmcentralen får adressen eller din præcise lokation. Heldigvis sender nutidens mobiltelefoner automatisk dine GPS koordinater til alarmoperatøren, når du ringer 1 1 2, men det er altid rart at kunne bekræfte lokationer.

På stranden

Det er sjældent at stranden lige har et vejnavn og husnummer, men til gengæld har de fleste strande et unikt redningsnummer, som alarmcentralen og det lokale redningsberedskab, bruger til at sørge for, at hjælpen når hurtigst muligt frem til dig.

Redningsnummeret/strandnummeret kendes på den grønne baggrundsfarve med et hvidt tekstfelt. I tekstfeltet er redningsnummeret angivet med sort skrift.

Redningsnummer, Styrpåhjertestarteren.dk
Redningsnummeret F239 findes lidt nord for Fregatten Jylland i Ebeltoft. Find alle redningsnummre på www.respektforvand.dk

På www.respektforvand.dk finder du en komplet oversigt over samtlige redningsnumre i Danmark, samt masser af nyttige tips til en sikker strandtur.

På landevejen eller motorvejen?

Langs alle større veje finder du oplysning om vejens nummer samt hvor på vejen du befinder dig med en km angivelse

Gør dig synlig på adressen

Uanset hvor hjælpen skal finde dig, er det altid en god idé, at du gør dig synlig ved nærmeste større vej, så redningsmandskabet hurtigt kan finde frem til den tilskadekomne

Vil du vide mere om, hvordan du kan hjælpe i nødsituation?

Hos Styrpåhjertestarteren.dk klæder vi både foreninger, virksomheder og private på til, at kunne hjælpe i en akut opstået nødsituation, og selv om adressen er vigtig, for at kunne få hjælpen hurtigt frem, vil vi også rigtig gerne lære dig, hvordan du kan hjælpe, indtil den professionelle hjælp når frem – din hjælp kan være den afgørende forskel på liv og død, så tøv ikke med at kontakte os, for at høre mere om kurser i genoplivning eller vandsikkerhed.

Udgivet i Åbent vand sikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *