Livredderførstehjælp

På kurset livredderførstehjælp bliver du uddannet i at benytte ilt i forbindelse med genoplivning af en druknet. Du lærer også at stabilisere og evakuere en person med formodet rygskade ud af vandet.

Kurset varer 2,5 time. Når du har gennemført kurset tilfredstillende, er du klar til at yde den ekstra livreddende indsats. Du bliver altså klædt på at yde den bedste hjælps, i tilfælde af en drukneulykke i din svømmehal.

Forudsætningen for at deltage i livredderførstehjælp, er at du har godt styr på hjertelungeredning og brug af hjertestarter. Dette dokumenterer du ved at fremvise et gyldigt bevis fra fx ERC eller Dansk Førstehjælps Råd. Har du ikke et gyldigt førstehjælpsbevis, tilbyder også gerne kurset livredderførstehjælp i forlængelse af et kursus i genoplivning og brug at hjertestarter. Kontakt Styrpåhjertestarteren.dk for at høre om vore kurser.

Hvorfor livredderførstehjælp?

Ved drukneulykker er det ofte iltmangel der er det store problem. Derfor er det vigtigt at den tilskadekomne får så stor en mængde ilt som muligt. For at opnå dette mål, skal der benyttes medicinsk ilt, hvilket kun må givet efter delegation fra en læge. Når du har gennemført livredderførstehjælp, får du denne delegation.

Kurset er kvalitetssikret af Dansk Råd for Genoplivning. Udover uddannelse af instuktører, står DRG også står for at indsamle incidensrapporter, fra de livreddere, som har brugt ilt i genoplivning i forbindelse med drukneulykker.